Çıkış Limanı
Varış Limanı
  • Tur Hakkında
  • Rota
  • Fiyat
  • Detaylar
  • Gemi
Tur Hakkında:

Satışa Kapalı

Kiel - Bergen  - Olden - Flaam - Stavanger - Kiel

Tur ile ilgili Whatsapp ile bilgi alabilirsiniz...
Tur detaylarını, rotalarını veya ödeme seçeneklerini öğrenmek için...
Rotalar & Limanlar

Msc Preziosa ile Norveç Fiyortları Gemi Turu
26 Haziran 2022 : Kiel - Bergen  - Olden - Flaam - Stavanger - Kiel
24 Temmuz 2022 : Kiel - Maloy - Bergen  - Flaam - Stavanger - Kiel 
07 Ağustos 2022 : Kiel - Bergen - Nordfjordeid - Maloy - Stavanger - Kiel 

7 Gece - 8 Gün
Pegasus Hava Yolları ile Paket Program

MSCPRZ-TRVZN

A 1.Gün
Kiel Limanı

26.06.2022
Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Pegasus Hava Yolları kontuarı önünde saat 06:30’da buluşma. Pegasus havayolları PC 1043 sefer sayılı uçağı ile saat 10:25’de Hamburg’a hareket. Yerel saat ile 12:45’de varışımızın ardından bizi bekleyen otobüsümüze biniyoruz ve Kiel’e doğru yola çıkıyoruz. Check in işlemlerinin ardından kabinlere yerleşme için serbest zaman. Gemimiz akşam 19:00’da limandan ayrılıyor.

Kiel, Almanya`nın kuzey kesiminde bir kent. Kiel Kanalı nın doğu ucunda, Baltık Denizindeki Kiel Fiyordunun (Kieler Förde) her iki yakasında toprakları olan bir liman kentidir. Kiel Kanalı`nın 1895`te açılmış olan havuzları dışında kentte çok gelişmiş bir ticari liman ve yat tesisleri bulunur. Kentin doğu ve batı kıyıları arasında ulaşım sağlayan feribotlar, çevredeki balıkçı köyleri ile sayfiyelere de sefer yapar. Gemi ve makine yapımı başlıca sanayi kollarıdır.

B 2.Gün
Denizde Limanı

Gemi içindeki aktivitelerden yararlanma zamanı.

C 3.Gün
Bergen Limanı

28.06.2022
Gemide alacağımız sabah kahvaltımızın ardından gemimiz saat 08.00’de Bergen limanına yanaşacaktır. Arzu eden misafirler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği ‘Bergen şehir turu’na katılabilirler. Bergen 1070 yılında kurulmuştur ve bir dönem  Norveç krallığına başkentlik yapmıştır. Turumuzda Bergen’deki en eski taş yapı olan St.Mary Kilisesi,  UNESCO tarafından  Dünya Kültürel Mirası listesine alınan Bryggen isimli Hansa Birliği’ne ait evler, Balık ve Çiçek Pazarı, Ana Meydan, Milli Tiyatro ile Hansel ve Gretel masalından fırlamış Bergen Evleri ve Bergen’lilerin gurur duydukları ünlü besteci Edvard Grieg’in evi de görülecek yerler arasındadır. Turumuzun esnasında füniküler ile Floyen tepesine çıkacağız. İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulmuş olan şehrin yukarıdan manzarası harika. Ayrıca yine Bergen’de bulunan 1992 yılında tamamen yeniden inşa edilmiş ilk yapımı 1150 yılı olan Stave kilisesini dışarıdan göreceğiz ardından gemiye dönüş. Gemimiz akşam saat 18:00 de limandan ayrılacaktır.

Bergen, doğal manzaralarının katıksız güzelliğinden, Barok sanatının son örneklerini içeren taş kiliselerin ihtişamına kadar birçok hazı aynı anda yaşatır ziyaretçilerine. Bütün bunların dışında ünlü besteci Edvard Grieg`in evi ve bahçesinin kapıları siz tatilcilere açıktır. 13.yy`da seremoni salonu olarak inşa edilen Bergen`in tarihi kulesini ziyaret edin ve bu kültürel maceranın tadını çıkarın. Norveç’in 2. büyük şehri olan Bergen, tam bir tarih ve mimari kenti. Yılda yaklaşık 100.000 kişinin ziyaret ettiği bu güzel şehir, İstanbul’u anımsatır şekilde 7 tepeye yaslanmış denize paralel konumlanmıştır.



D 4.Gün
Olden Limanı

29.06.2022
Gemimiz saat 07.00’de Olden limanına yanaşacaktır. Gemide alacağımız sabah kahvaltımızın ardından arzu eden misafirler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği ‘Olden şehir turu’na’ katılabilirler. Norveç`in yeni atraksiyonu olan ve Olden şehrinin 6 km dışında bulunan Loen teleferik noktasına gidiyoruz.

Dünyanın en dik teleferiklerinden biri olan Loen ile 1011 metrede bulunan ve nefesleri kesecek manzara noktasına varıyoruz. 210 derece manzaralı bu noktada Skála Dağı, Lovatnet Gölü ve Jostedalsbreen Buzulunun fotoğraflarını çektikten sonra Hoven restaurant da kahve içme imkanı. Gemimiz akşam saat 17:00 de limandan ayrılacaktır.

    

Olden 96 kmuzunluğundaki Nordfjord’un en sonunda yer alan, 480 nüfüslu minik bir kasaba; 17. yy`dan çıkmış bir havaya sahiptir. Bu bölgeden, Jostedals ve Briksdal buzullarına giden vadiler başlıyor. 1759 yılında orjinal tahta kilisenin üzerine inşa edilen Olden Old Church ve Ünlü Amerikan ressam William Singer`in evi gibi tarihi mekanlara ev sahipliği yapmaktadır.

E 5.Gün
Flaam Limanı

30.06.2022

Gemimiz sabah 08.00 de limana yanaşacaktır . Gemide alacağımız sabah kahvaltımızın ardından arzu eden misafirler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği ‘Flaam şehir turuna’ katılabilirler. Küçük bir kasaba olan Flam da yürüyerek Flamsbana trenine binip masalsı bir tur yapacagiz.

Flaam Demiryolu – en güzel tren yolculuğu

Flamsbana treni Norveç yani bir başka deyişle Flåm Demiryolu, dünyanın en dik demiryolu hattı olma rekorunu elinde tutuyor ve yolculuğa gerçek bir nostalji duygusu veriyor. Rotada % 80’lik kısımda % 5,5 dik bir eğim bulunuyor. 863 metrelik bir inişle de, günlük hayatın koşuşturmacasından uzaklaşmanın keyfini sunuyor.

Bir Iskandinavya kasabası olan Flam çocukluk rüyalarınızın gerçekleştiği yerdir. Yüksek şelaleler, görkemli dağlar, dar ve yeşil vadiler, berrak suları ile bilinen göller, sakin fyortlar, taşlı yaylalar ve ormanlar… Bu coğrafi elementlerin hepsi Norveç`in doğallığını süsler ve tatilcilere bu seyahatin haz veren yüzünü gösterir. Flam, dik yamaçlarla denizin arasına yerleşmiş, gerçek misafirperverliği göreceğiniz sakinleriyle tipik bir Norveç kasabası. Naeroy vadisi ve muhteşem güzellikteki iki şelaleye sahip bu doğa harikası kasabada zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

F 6.Gün
Stavanger Limanı

01.07.2022

Gemimiz sabah 12.00 de limana yanaşacaktır . Gemide alacağımız sabah kahvaltımızın ardından arzu eden misafirler rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği ‘Stavanger şehir turuna’ katılabilirler. Tur esnasında otobüsümüzle gezecek ve eski Stavanger’de yürüme şansına sahip olacağız. Stavanger, dünyaca ünlü Lyse Fiyordu’nun ve Mimber Taşı’nın başlangıç noktası. Şehirde Viking Dönemi’ne ait çok sayıda eser bulunuyor. Granitten yapılma, 10 metrelik “Üç Kılıçlar” anıtı da bunlardan biri. Eski Stavanger ise 18. ve 19. yüzyıldan kalma beyaz ahşap evlerle ön plana çıkıyor. 1125 yılında inşa edilen ve hala kullanılan tek ortaçağ katedrali, Kuzey Denizi’ndeki petrol tesisleri ve platformları hakkında çok ilginç bilgiler veren Petrol Müzesini gezeceğiz Otobüsle şehrin dışındaki çok güzel yerlere gidip fotoğraf molaları da vereceğiz. Ardından gemiye dönüş. Gemimiz akşam saat 21:00 de limandan ayrılacaktır.

Stavanger`ı ziyaret etmek, fırsatlar ülkesini ziyaret etmektir. Tezatlıkların ve ilham kaynaklarının çok çeşitli olduğu bir kara parçasını ziyaret edeceksiniz. Bir tarafınızda geniş manzaralara sahip olurken, diğer yanda dar fiyortları ve dik yamaçları göreceksiniz. Bir yandan gelişmiş şehir hayatı, diğer yanda kırsal görüntü. Norveç’in petrol başkenti sayılan Stavanger; ortaçağın mimarisi ile günümüzün modern şehirleşmesini çok güzel harmanlamış bir kenttir. Kente en yakın fiyort olan Lysegjord ( Hafif Fiyort ) ise mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Fiyordun en çarpıcı noktası denizden 600 m yüksekte her an düşecekmiş görüntüsü veren Pulpit Rock (Vaaz Kayası )adı verilen monoblok kayadır



G 7.Gün
Denizde Limanı

Gemi içindeki aktivitelerden yararlanma zamanı.

H 8.Gün
Kiel Limanı

03.07.2022
Gemimiz sabah saat 07.00 de limana yanaşacaktır. Gemimizde alacağımız kahvaltının ardından gemiden ayrılıyoruz. Limanda bizi bekleyen özel otobüsümüz ile Hamburg’a hareket. Hamburg havalimanına varış, bagaj ve check-in işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları PC 1046 sefer sayılı uçağıyla saat 17:30’da İstanbul`a hareket. Yerel saat ile 21:45’de İstanbul’a varış. Bir başka keyifli gezimizde buluşmak üzere!

Kiel, Almanya`nın kuzey kesiminde bir kent. Kiel Kanalı nın doğu ucunda, Baltık Denizindeki Kiel Fiyordunun (Kieler Förde) her iki yakasında toprakları olan bir liman kentidir. Kiel Kanalı`nın 1895`te açılmış olan havuzları dışında kentte çok gelişmiş bir ticari liman ve yat tesisleri bulunur. Kentin doğu ve batı kıyıları arasında ulaşım sağlayan feribotlar, çevredeki balıkçı köyleri ile sayfiyelere de sefer yapar. Gemi ve makine yapımı başlıca sanayi kollarıdır.

Fiyatlar

Fiyatlandırma yalnızca bilgilendirme amaçlı olarak verilmiştir.
Doluluk oranına göre fiyatlarda +/- farklılıklar oluşabilir.
Bu program için gerekli vizeler : Çok girişli Schengen Vizesi  

GRUP KABİNLERİ GTY GARANTİ TİPİ KABİNLERDİR. KABİN NUMARALARI BİLET İLE BİRLİKTE BELLİ OLACAKTIR.


Üç ve Dört  kişilik kabinler gemideki müsaitlik ve güncel olan fiyatlar ile ücretlendirilmektedir

Detaylar

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

* PGC ile ekonomi sınıfı İstanbul(SAW) – HAMBURG (HAM) - İstanbul(SAW) uçuşu
* Tercih etmiş olduğunuz kategorideki kabinde 7 gece tam pansiyon konaklama
* Havaalanı - liman - havaalanı transferleri.
* Türkçe Rehberlik hizmeti.
* Her gün ve gece için düzenlenen eğlence, animasyon ve şovlar
* Gemideki sabah, öğle ve akşam yemekleri
* Kaptanın hoş geldin partisi ve gala yemeği
* Fitness
* Havalimanı ve liman vergileri (280 EUR)

FİYATA DAHİL OLMAYAN EKSTRA HİZMETLER

* Günlük kişi başı 10 EUR gemi servis ücreti (bahşişler)
* Sağlık hizmetleri.
* Kara turları
* Güzellik merkezi ve SPA alanı
* Gemideki tüm içecekler
* Kişisel harcamalar (Internet, kuru temizleme, telefon, vb.)
* Vize bedeli ve takibi
* Yurt dışı çıkış harcı
* İç hat bağlantı uçuşları
* Covid-19 sağlık sigortası

İPTAL İADE ŞARTLARI
* TOPLAM TUTAR ÜZERİNDEN HESAPLANMAKTADIR*

Rezervasyon itibari ile; 180 gün kalaya kadar kişi başı %10 / 179-150 gün %15/ 149-120 gün %25 / 119-90 gün %30
/ 89-60 gün %50 / 59-45 gün %60 / 44-30 gün %75 / 29-10 Gün %90 / 9 günden az %100

Notlar:

• Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir.
• Vize için istenilen gerekli belgelerin zamanında ve eksiksiz verilmemesinden kaynaklanacak problemlerden ACENTA sorumlu değildir.
• Vize alınmış olması o ülkeye giriş yapılacağı anlamına gelmez. Pasaport polisi kişiyi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
• Çocuk fiyatları sadece çocukların ebeveynleri ile aynı odada ve kabinde 3. ve 4. Kişi konakladığı takdirde konaklaması şartı ile geçerlidir. 
• Dış nedenlerden dolayı ACENTA programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
• Tura katılımın yeterli olmaması durumunda ACENTA iptal/değişikliği misafirlerine tur hareketinden 21 gün önce bildirecektir.
• ACENTA, havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09. 1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.
• İç hat low cost uçuşlarında 20 kg bagaj hakkı bulunmaktadır
• Ekstra turlar belli bir katılım şartı ile düzenlenir. Katılımın yetersiz olduğu durumlarda düzenlenemez. Katılımcı sayısının yetersiz kaldığı durumlarda fiyatlar rehber tarafından revize edilip yeni bir düzenleme yapılabilir.
• Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından kent girişlerinden önce yer alan dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.
• Tur esnasında yerel otoriteler tarafından gezilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen turlar gerçekleştirilmez. Bu turların yapılamamasından ACENTA sorumlu değildir.
• İptal ve değişiklik durumunda “ACENTA SATIŞ SÖZLEŞMESİ” geçerlidir.
• Gemi yolculuğu sırasındaki alacağınız akşam yemeklerinden 2’si resmi akşam yemeğidir ve burada yemek isteyen her erkek yolcumuzun yanında en az bir adet takım elbise, bayanların da en az 1 adet gece elbisesi bulundurmak önerilir.
• Gemi seyahati esnasında grubumuzun akşam yemek alacağı restoran ve masalar daha önceden belirlenmiş ve isimlere göre numaralandırılmış olacaktır. Dolayısıyla gemide alınacak ilk öğün yemekten son öğün yemeğe kadar herkes daha önceden belirlenen yerlerde oturacaktır.
• Gemiye check-in esnasında istisnasız her yolcunun (çiftlerde sadece 1 kişi) kabin anahtarları alınırken gemi resepsiyonuna kredi kartını ibraz etmesi veya nakit depozit yatırması gerekmektedir. Gemide casino haricinde hiç bir yerde nakit para geçmemektedir. Gemide USD para birimi ve kredi kartı geçerlidir. Tüm harcamalarınızı odalarınızdaki televizyonlardan öğrenebilirsiniz.
• Gemiye içki, ütü, saç kurutma makinası vb. sokmak kesinlikle yasaktır.
• Gemi seyahatimizin başlangıcında grubumuzun tüm valizleri için belirli renklerde valiz etiketleri gemi biletiniz ile birlikte sizlere ulaştırılacaktır. Cruise limanında bu etiketleri valizlerinize takmanız gereklidir.
• Valizlerinizi geminin ilk kalkış gününde akşam geç vakite kadar kamaralarınıza gelmeyebilir. Bu yoğunluk ve kalabalıktan kaynaklanan ve kesinlikle geminin sorumluluğunda olan bir durumdur. Onun için gemiye bineceğiniz ilk gün elzem olan ihtiyaçlarınızı küçük bir el çantasına koyup yanınıza almanızda fayda vardır.
• Geminin kalkış saatlerine kesinlikle riayet edilmesi gerekmektedir. Limanlarda gemimizin kalkış saatinden en geç 60 dakika önce gemiye giriş yapılması gerekir. Aksi takdirde gemiye giriş yapamayabilirsiniz. Böyle bir durumdan da acentemiz sorumlu olmayacaktır.
• Gemi seyahatimizin sonunda ise valizlerinizi toplayarak bir gece önceden kabinlerinize daha önceden bırakılacak etiketleri takarak saat 00.00’a kadar kabin kapılarınızın önüne bırakmanız gerekmektedir. Gemiden çıkış işlemlerimizin ardından grubumuzun valizlerinin olduğu istasyondan valizlerini alacaktır. HER BİR MİSAFİRİMİZİN KENDİ VALİZİNİ DOKUNARAK VE KONTROL EDEREK ALMASINI ÖNEMLE RİCA EDERİZ.
• TÜM MİSAFİRLERİN GİDİŞ DÖNÜŞ UÇAK BİLETLERİ, GEMİ BİLETLERİNİ YANLARINDA BULUNDURMALARI GEREKMEKTEDİR. BİLETLERİN ÇIKTILARINI ALMAYAN MİSAFİRLERİMİZİN ÜLKE / GEMİ GİRİŞ SORUMLULUĞU KENDİLERİNE AİTTİR.

Gemi Bilgileri
MSC Preziosa
MSC Preziosa Gemisi
Description :

Modern bir Akdeniz Başyapıtı

Dünya çapında seyahat etmeniz için lüx ve ihtişam ile tasarlanmış ekolojik gemi MSC Preziosa ile Akdeniz yaşam tarzını deneyimleyin.

Klasik çizgiler ve doğal malzemeler ile tasarlanmış lobisindeki gerçek taşlar ile süslenmiş meydanı ve Swarovski kristaller ile bezeli büyülü sonsuzluk havuzuna hayran kalacaksınız.

Ödüllü harika MSC Aurea Spa’da bakım ve güzellik imkanı ile rahatlayın, MSC Yatch Club’da özel suitler, özel uşak hizmeti, kişiye özel servisler, özel güverteler ile dünya çapında bir cruise lüxünü yaşarken, casino’da zaman geçirip, Broadway tarzı tiyatroda eğlenebilirsiniz.

MSC Preziosa’nın yeniliklerini keşfedin; mesela Eataly ile slow food gastronomisinin keyfine varın, 18.kat’da yetişkinlere özel güneşlenme güvertesi, spa ve çocuklar için Tiki barda leziz içecekler. Çocuklar için Doremi cas-tle, çocuk ve gençlik kulüpler, denizlerdeki en büyük su parkı olan 2013 ‘En iyi inovasyon’ ödüllü Vertigonun da bulunduğu havuz imkanları, açık mutfaklı Galaxy restaurant, tüm gün yemek imkanları ve tempoyu gece boyunca düşürmeyen panoromic disco.

MSC Preziosa’da bunlar ve daha fazlası denizleri keşfederken Akdeniz usülü bir yaşam tarzını sizlere sunuyor.

Gemi Firması : MSC Cruises
Menşei : , ,
Para Birimi :
Yapım Yılı: 2013
Yolcu Sayısı : 3959
Mürettabat Sayısı : 1370
Kat Sayısı : 18
Ağırlığı : 139000 ton.
Uzunluğu : 333.00 m.
Genişliği : 38.00 m.
Hızı : 24 Km/h
Gemi Detaylı Bilgisi İçin Tıklayınız