Çıkış Limanı
Varış Limanı
  • Tur Hakkında
  • Rota
  • Fiyat
  • Detaylar
  • Gemi
Tur Hakkında:

PGS ile Paket Program
01 Ağustos 2020 - Kurban Bayramı

DANİMARKA – NORVEÇ – İSVEÇ – ALMANYA
Kopenhag – Hellesylt/Geiranger – Alesund – Stavanger – Göteborg – Warnemünde - Kopenhag

THY ile paket programı sorunuz...

Tur ile ilgili Whatsapp ile bilgi alabilirsiniz...
Tur detaylarını, rotalarını veya ödeme seçeneklerini öğrenmek için...
Rotalar & Limanlar

COSTA FASCİNOSA ile NORVEÇ FİYORTLARI PAKET GEMİ TURU
DANİMARKA – NORVEÇ – İSVEÇ – ALMANYA
Kopenhag – Hellesylt/Geiranger – Alesund – Stavanger – Göteborg – Warnemünde - Kopenhag
7 GECE -8 GÜN  O- PEGASUS HY
01 AĞUSTOS 2020
KURBAN BAYRAMI

THY ile paket programı sorunuz...

A 1.Gün
Kopenhag Limanı

İstanbul Havalimanı, Dış Hatlar Terminali, Pegasus Havayolları kontuarı önünde  da buluşma. Check-in, pasaport ve gümrük kontrollerinden sonra Pegasus Havayolları  ile Kopenhag’a hareket. Yerel saat ile 10:00 de Kopenhag’a varış. Havalimanında bizleri bekleyen aracımız ile limandaki gemimize transfer. Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra kabinlere yerleşme. Dinlenmek ve geminin aktivitelerinden yararlanmak için serbest zaman. Gemimiz saat 17.30 itibari ile limandan hareket ediyor.

Dünyadaki en eski krallığını oluşturan Kopenhag İskandinavya’daki en büyük şehirdir. Hayatın bronz yüzünü yansıtan Hans Christian Andersen’nin küçük deniz kızından Hall Square Kulesi’ne ve Christiansborg Şatosu’na kadar Kopenhag hem kültürel hem de tarihi açıdan zengin bir geçmişe sahiptir.Aynı zamanda uzun yürüyüşler için çok ideal bir tatil kentidir.Nayhavn limanını,havadar kafeleri ziyaret edin. Sonra alışveriş merkezlerinde dolaşmayı ihmal etmeyin sakın. Tatiliniz esnasında Tivoli’nin bahçeleri ve eğlenceli bisiklet turları size eşlik etsin.

B 2.Gün
Denizde Limanı

Gemi içindeki aktivitelerden yararlanma zamanı.

C 3.Gün
Hellesylt Limanı

Gemimiz saat 08.00’da Hellesylt’e yanaşacak.. Şelaleleriyle, gölleriyle, karlı dağlarıyla mükemmel bir doğaya sahip olan Hellesylt, Norveç’in küçük bir köyü. Yaratıcı Henrik İbse’nin dramatik sanat eseri ``Brand`` bölgede görülmeye değer yapılardan biri. Genellikle yaz aylarında şehri ziyarete gelen turistlerin birçoğu, günün birinde buraya yerleşmeyi hayal ederek şehirden ayrılıyor. Batı Norveç kıyılarının en büyük fiyordlarından biri olan Geiranger ise, yemyeşil bir doğa içerisinde inanılmaz manzaralar göreceğiniz küçük bir kasaba. Fiyordları 2005 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi`ne alınan şehir, her yıl ortalama 300,00 gemi turistini ağırlıyor Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği  “Hellesylt & Geiranger Turu” na katılabilirler. Storfjord’un sonundaki çatalda iki büyüleyici köy… İlk tanımı kuzeye giden posta rotası… Şimdilerde ise turizm merkezi… Sabah erken saatlerde Hellesylt’den başlayarak, Avrupa’nın en derin dağ gölü olan Horningdal ve Stryn adlı yerleşim beldesi, harika güzellikte dağ köyleri ve buzul gölleri eşliğinde Geiranger Fjordu’na yaklaşıyoruz. UNESCO Dünya Doğal Koruma Mirası kapsamında olan ve zirvesi yaklaşık 1500 metre yükseklikte olan Dalsnibba Milli Parkına yolculuk ediyoruz. Zirveye ulaştığımızda hava şartları elverişli olduğu takdirde eşsiz güzellikteki manzaranın tadını çıkarıyoruz. Ardından dünyaca ünlü Kartal Yolu yamacından tırmanıp bambaşka bir manzaraya seyahat ediyor, Geiranger fiyordunun başka güzelliklerine tanık oluyor ve fiyorttaki yamacın öte tarafındaki dağ gölüne bir fotoğraf ziyareti gerçekleştiriyoruz. Geiranger’de bizi bekleyen gemimizde gezi sona eriyor. Gemimiz Geiranger limanından 18.00’da ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

Küçük kasaba Hellesylt en hoş meyve kokteylerinden birini fyortlarda sizin için hazırlar. Renkli meyve bahçeleri, buzulların besleyerek büyüttüğü akarsular ve yükselen granit uçurumlar bir zamanlar Vikinglerin dolaştığı yerlerde sizlere tarihi yaşatmak için yeterli olacaktır. Hellesylt`in büyüleyici şelalesinde durun ve ufak Norangsdalen`in doğal güzelliğini her soluk alışınızda içinizde hissedin.

D 4.Gün
Alesund Limanı

Gemimiz sabah saat 07.00’de Alesund limanına yanaşacak. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra düzenleyeceği“Alesund Şehir Turu ve Giske & Godoy Ada Turu” na katılabilirler. Bugün ki turumuzda Axca Dağına çıkıp şehrin tepeden manzarasını gördükten sonra Giske topluluğunun iki önemli adasını dünyanın sayılı tüp tünellerini kullanarak ulaşacağımız Giske ve Godoy adalarını ziyaret edeceğiz. Giske Normandiya olarak bilinen Norman yerlişimin ilk yönetecisi olan ünlü Viking Kralı Chieftain Rollo nun doğduğu yer olması sebebiyle Saga Adası olarak da anılmaktadır. Burada 1150 yılında geçmişte şapel olarak kullanılan eski mermer taş ile inşa edilmiş tarihi kiliseyi göreceğiz ve ardından Godoy adasına geçerek mükemmel görüntüsü ve manzarası ile Alnes balıkçı köyünü ve deniz fenerini göreceğiz. Norveç kırsal yaşamının tarihi hakkında bilgi sahibi olcağımız sammore açık hava müzesini göreceğiz. Geri dönerken deniz balıkçılığının yanı sıra ringa ve morina balığının işlendiği ünlü balıkçı limanını, eski bir ticaret merkezi olarak geçen fjord Borgund ve modern mahalleler görerek şehir merkezine varacağız. Burada kısa bir serbest zamandan sonra gemimize döneceğiz. Gemimiz akşam saat 16.00’da Alesund limanından ayrılacak.Akşam yemeği ve geceleme gemide.

Alesund`un mimarisi geniş ve detaylı olması ile ünlüdür. Kentin ufak kuleleri, sivri kule tepeleri ve diğer değişik sanatsal yapıları kente peri masallarındaki şehirler gibi bir karakter kazandırır. Geiranger Fiyordu`nun bu doğal hali, bu ilginç kasabanın her yerinden sanki taşlar çıkıyormuş izlemini verir. Ålesund Norveç en önemli balıkçı limanı vardır. Kasabanın balıkçılık filosu Avrupa'nın en modern biridir. Büyük mobilya sanayi vardır; bazı tanınmış ev eşyaları burada üretilmektedir.

E 5.Gün
Stavanger Limanı

Gemimiz sabah 08.00’da Stavanger limanına yanaşacak. Kahvaltı sonrası kişisel ihtiyaçlar ve alışveriş için serbest zaman. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra düzenleyeceği Stavanger Yürüyüş Turu & Lysefjord Tekne Turu”  na katılabilirler. Stavanger kentindeki turumuz iki kısımdan oluşacak. İlk bölümde Kuzey Denizi petrolünün merkezi olan Norveç’in en zengin kentini yaya olarak hep birlikte geziyoruz. Daha sonra yaklaşık 2,5 saat sürecek 42km lik Lysefjord’da (Hafif fiyord )  yapacağımız tekne turuyla geçirmeyi planlamaktayız. Birçoklarına göre Norveç’in en güzel ve kendine has bu fiyordun en çarpıcı noktası denizden 600m yüksekliğindeki Pulpit Rock ( Vaaz Kayası ) adı verilen monoblok granit kayadır. Her ne kadar kayanın üç bir yanından gözle görülebilen büyük çatlağın her an denize düşebilme görüntüsü verse de muhtemelen bu doğa olayının gerçekleşmesi için binlerce yıl daha gerekecektir. Gemimizin akşam saat 17.00’da Stavanger limanından ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide

Stavanger`ı ziyaret etmek, fırsatlar ülkesini ziyaret etmektir. Tezatlıkların ve ilham kaynaklarının çok çeşitli olduğu bir kara parçasını ziyaret edeceksiniz. Bir tarafınızda geniş manzaralara sahip olurken, diğer yanda dar fiyortları ve dik yamaçları göreceksiniz. Bir yandan gelişmiş şehir hayatı, diğer yanda kırsal görüntü. Norveç’in petrol başkenti sayılan Stavanger; ortaçağın mimarisi ile günümüzün modern şehirleşmesini çok güzel harmanlamış bir kenttir. Kente en yakın fiyort olan Lysegjord ( Hafif Fiyort ) ise mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Fiyordun en çarpıcı noktası denizden 600 m yüksekte her an düşecekmiş görüntüsü veren Pulpit Rock (Vaaz Kayası )adı verilen monoblok kayadır



F 6.Gün
Göthenburg - İsveç Limanı

Gemimiz sabah saat 10.30’da Göteborg limanına yanaşacak. Goteborg, İsvec’in ikinci ve İskandinavya’nın dorduncu buyuk şehri olan Göteborg, şehir merkezinde 485.000, metropolitan bolgesinde ise yaklaşık 820.000 nufusa sahip olup Stokholm’den sonra İsvec’in ikinci buyuk şehridir. Burada arzu edenler rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “ Göteborg Şehir turu & Viking İzleri” turuna katılabilirler. Turumuz Göteborg limanında başlıyor. Özel araçlarımızla Göteborg’un 40 km kuzey doğusunda bulunan Lödöve kasabasına hareket ediyoruz.İlk fotoğraf molamız Västra Götaland bölgesinin gizemli köyü Lilla Viken. Alman filmi Vänern - See der tausend Inseln’e konu olmuş mistik kale. Lödöve’ye varışımızın ardından Viking tarihini yakından göreceğiniz Lödöve Müzesi’ni geziyoruz.  Kasaba gezimizin ardından Göteborg’a dönüyoruz. İlk durağımız şehre tepeden bakan ve şehrin simgesi haline gelmiş Masthuggskyrkan Klisesi’ne çıkmak olacak. Göte Alv nehrine kuşbakışı bakacak Göteborg’un doyumsuz manzarasının resimlerini doyasıya çekeceksiniz. Şehir turumuza devam edecek ve turumuzda Gustaf Adolv Meydanı, Liseberg Parkı, Göteborg Ticaret Hukuku ve Ekonomi Okulu, Göteborg Universitesi, Vasa, Haga ve Oscar Frederik Kliseleri, Ullevi Stadyumu, Gothia Kuleleri göreceklerimiz arasında. Götaplatsen’da duracak ve göz kamaştırıcı Poseidon Heykeli’nin önünde Göteborg hatırası resimlerimizi çekeceğiz. Göteborg`un Champs-Elysées`i sayılan Kungsportvaynen Caddesi’nde yürüyüşe geçiyoruz. Bir İsveçli’ye en fazla cafenin düştüğü bu güzel şehrin bu caddesinde vereceğimiz serbest vaktin ardından gemimize dönüyoruz. Gemimiz akşam saat 17.00’de Göteborg limanından ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

Göteborg (Gothenburg) İsveç`in ikinci ve İskandinavya`nın dördüncü büyük şehridir. İskandinavya`nın en çok öğrenci barındıran şehridir. Yüzyıllardır kültürel bir merkez olmuştur. Şehrin en önemli eğlence merkezlerinden biri Liseberg parkıdır. Bu park metal işçilerinin boş vakitlerinde yaptıkları çalışmalarla doludur. Göteborg Botanik Bahçesi Avrupa`nın en önemli botanik bahçelerinden birisi sayılmaktadır. Zengin tüccarlar ve fabrikatörlerin katkılarıyla yaptırılan kültür merkezlerinden bir diğeri de Röhss Müzesi`dir. Göteborg canlı bir müzik dünyasına ev sahipliği yapar. Göteborg Senfoni Orkestrası Ace of Base In Flames gibi farklı müzik dallarından pek çok grup ve sanatçı sayılabilir. Her yıl düzenlenen Göteborg Film Festivali İskandinavya`nın en büyük film festivalidir.

G 7.Gün
Berlin - Warnemünde Limanı

Gemimiz sabah saat 08.00’de Warnemünde limanına yanaşacak. 13. Yüzyıl’da kurulduğu tahmin edilen Warnenmunde Köyü, hem ekonomik hem de kültürel anlamda bölgenin önemli bir noktası olmuş. Aynı zamanlarda özerkliğini kaybederek Rostock şehrine bağlanmış. 19. Yüzyıl’da ekonomik gelişiminin doruğuna çıkarak önemli bir tatil destinasyonu haline gelmiş. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği "Lübeck & Rostok & Warnemünde Turu"  turana katılabilirler. Lübeck UNESCO - Dünya Mirası olarak koruma altına alınan, Hansa`nın kraliçesi, 1143 yılında ilk "Baltık Denizi kıyısındaki ilk Batılı şehir“ olarak kurulan ve Baltık Denizi bölgesindeki tüm Hansa şehirleri için parlak bir örnek haline gelen bu şehri tanıma imkânı.  14. yüzyılda tamamlanan Gotik üsluptaki Marienkirche (Meryem Ana Kilisesi), yapımına 1173`te III. Heinrich döneminde başlanan romanesk katedral ile gotik ve Rönesans üsluplarının karışımı bir üslupta inşa edilen görkemli Belediye Binası (Rathaus) yer alıyor. Kuleli Kale Kapısı (Burgtor-1444) ve Holsten Kapısı (Holstentor-1477), kentin ortaçağ surlarının kalıntılarıdır. Lübcek turu sonrası Rostok`a hareket. Warnow Nehri kıyısında 11 ci yüzyılda kurulan Rostock Almanya’nın Baltık Denizi kıyısındaki ikinci önemli limanıdır. 14 cü yüzyılda katıldığı Hansa Birliği dönemindeki yapılaşması günümüze dek çok iyi korunmuştur İkinci Dünya Savaşı sonrası Doğu Alman sınırlarında kalan şehir, 1990 sonrası Batı ile birleşmiştir. Rostock`daki panoramik gezimizde Dünyanın en eski ilim ve bilim merkezlerinde biri olan Rostock Üniversitesi, Hansa dönemi yapıları, Nikolai Kilises, Belediye Sarayı, Alexandrien Yolu, 13 yüzyıl tas kapsı ``Kuhtor`` göreceğimiz yerler arasında.  Serbest zamanınızı Köpeliner Caddesindeki mağazalar arasında geçirebilirsiniz. . Dönüşte Warnemünde`de vaktimiz ile orantılı olarak panaromik bir tur yapacağız. Gemimiz akşam 19.00’da Warnemünde limanından ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

Warnemünde , Warnow Nehri ağzına kurulmuş olan eski bir balıkçı kentidir, Berlin `e açılan kapıdır.
Berlin : Almanya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Berlin'de birçok müze bulunmaktadır; özellikle kentin doğusunda yeralan Müzeler Adası (Museumsinsel) içinde Pergamon (Bergama) Müzesi'de dahil, birçok müzeyi barındırmaktadır. Ayrıca kentte çok sayıda sanat galerileri, tiyatrolar vs. vardır. Başlıca müzeleri ve turistik yerleri: Berliner Fernsehturm (Televizyon kulesi) , Pergamon Museum, Ünlü Bergama tapınağı burdadır , Schloss Bellevue; Bellevue Sarayı (aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'dır) , Siegessäule; Zafer Sütunu , Madame Tussaud Müzesi; Ünlülerin balmumundan yapılma heykellerinin sergilendiği müzenin Berlin şubesi , Funkturm; Radyo/TV verici kulesi , Aquadom & Sea Life Centre; akvaryum ve deniz müzesi , ReichstagBundestag; Federal Meclis , Berliner Dom; Berlin Katedrali , KaDeWe; alışveriş merkezi , Deutsches Technikmuseum; Alman Teknoloji Müzesi , Schloss Charlottenburg; Charlotenburg Sarayı , Museum für Naturkunde; Doğa Bilimleri Müzesi ..

H 8.Gün
Kopenhag Limanı

Sabah saat 09.00’da Kopenhag’a varış. Kahvaltımızın ardından çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip gemiden ayrılıyoruz ve bizi bekleyen otobüsümüz ile Kopenhag havaalanına doğru yola çıkıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği “Kopenhag Şehir Turu” na katılabilirler. Dünyanın en iyi yaşanacak beş şehrinden biri olarak tanımlanan Kopenhag’ın içindeki gezimizde ilk olarak şehrin simgesi olan ‘Küçük Deniz Kızı’, Amelienborg, Chiristianborg ve Rosenbourg Sarayları, Gefion Çeşmesi, Tivoli Bahçeleri, Özerk Hippy Mahallesi ve ‘Chiristiana’ görülecek yerler arasındadır. Ardından Kopenhag’ın merkezi Kongens Nytorv’da (Kral Meydanı); ünlü Stroget’de alışveriş yapmanız veya Nyhavn ‘da (Yeni Liman) gençlerin arasına karışmak için serbest zamanımız olacak. Tur sonrası havaalanına transfer. Check in ve pasaport işlemlerinden sonra Pegasus Hava Yolları uçağı ile saat 14:55 de İstanbul`a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 22.10 de İstanbul`a varış. Turumuzun sonu.

Dünyadaki en eski krallığını oluşturan Kopenhag İskandinavya’daki en büyük şehirdir. Hayatın bronz yüzünü yansıtan Hans Christian Andersen’nin küçük deniz kızından Hall Square Kulesi’ne ve Christiansborg Şatosu’na kadar Kopenhag hem kültürel hem de tarihi açıdan zengin bir geçmişe sahiptir.Aynı zamanda uzun yürüyüşler için çok ideal bir tatil kentidir.Nayhavn limanını,havadar kafeleri ziyaret edin. Sonra alışveriş merkezlerinde dolaşmayı ihmal etmeyin sakın. Tatiliniz esnasında Tivoli’nin bahçeleri ve eğlenceli bisiklet turları size eşlik etsin.

Fiyatlar
İlave Ücretler
Bahşiş70 €
Sağlık Sigortası25 €

Fiyatlandırma yalnızca bilgilendirme amaçlı olarak verilmiştir. Fiyatlandırma sabit değildir.
Doluluk oranına göre fiyatlarda +/- farklılıklar oluşabilir.

Bu program için gerekli vizeler : 
Umuma Mahsus Pasaportlar
Schengen vizesi gerekmektedir.

Hizmet, Hususi Pasaportlar Vize gerekmemektedir.

Detaylar

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER:
* Pegsaus Havayolları ile İstanbul SAW Havalimanı – Kopenhag – İstanbul SAW Havalimanı arası ekonomi sınıf uçuş
* Costa Fascinosa gemisinde 7 gece 8 gün tam pansiyon konaklama.
* Havaalanı-Liman- Havaalanı Transferler
* Havaalanı ve Liman Vergileri
* Türkçe Tur Liderliği Hizmeti ( Kişi sayısı gözetmeksizin )
* Gemideki sabah, öğle, akşam yemekleri ve ikramları,
* Gemideki her gün ve gece için ayrıca düzenlenen eğlence, animasyon ve şovlar.
* Kaptanın hoş geldin partisi ve gala yemeği
* Zorunlu Seyahat Sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
* Gemide alınacak bütün alkollü ve alkolsüz içecekler
* Gemi veya rehberiniz tarafından düzenlenen ekstra turlar
* Fiyatlara dâhil olarak belirtilen servislerin dışında kalan her türlü servis, harcama ve hizmetler (kurutemizleme, doktor, telefon, internet, vs)
* Gemi personel servis ücreti
* Schengen vizesi 120€. Yeşil pasaport sahiplerine vize gerekmemektedir.
* Yurtdışı çıkış fonu 15 TL
* SEYAHAT GÜVENCE PAKETİ(Türk vatandaşları için geçerlidir)

UÇUŞ BİLGİLERİ:
01.08.2020 PC1071 SAW CPH 08:35 – 10:00
08.08.2020 PC1074 CPH SAW 14:55 – 20:10

İPTAL İADE ŞARTLARI
Rezervasyon itibari ile; 180 gün kalaya kadar kişi başı 150€ / 179-120 gün %20 / 119-90 gün %25 / 89-60 gün %30
/ 59-45 gün %50 / 44-30 gün %60 / 29-20 Gün %85 / 19-10 Gün %95 / 9 günden az %100

Gemi Bilgileri
Costa Fascinosa
Costa Fascinosa Gemisi
Description :

Costa Fascinosa gemisinin gittiği destinasyonları, fiyatlarını, fırsatlarını, erken rezervasyon kampanyalarını, uçaklı ve uçaksız gemi turu paketlerini en uygun ve en ucuz fiyatlarla online rezervasyon yaparak konfirme edebilirsiniz. Costa Fascinosa ile Atlantik Okyanusu, Kanarya Adaları, Güney Amerika ve Akdeniz gibi bir çok destinasyonu en iyi fiyatlarla gezebilir ve sayfamız üzerinden Costa Fascinosa gemisi ile ilgili bilgiler ve özellikler hakkında bilgiler alabilirsiniz. 

 

Costa Fascinosa Gemisinin Özellikleri

 

Costa Fascinosa, Costa Cruise şirketinin 15 gemisinden biri olan 2012 yapımı en yeni gemilerinden biridir.
114,500 gros tonaja sahip olup, 290 metre uzunluğundadır.
35,5 metre genişlikte, 62 metre yükseklikte olup, maksimum hızı 21,5 knots’tır.
Toplam kabin sayısı 1.508, 3.800 toplam yatak kapasitesine sahiptir.
Toplam 5 restoran ve 13 bar vardır.
4 adet yüzme havuzu (2 tanesi kapalı olarakta kullanılabiliyor) ve 5 jakuzi vardır.
3 ayrı kata yayılmış, toplam 1287 yolcu kapasiteli tiyatro salonu bulunmaktadır.
Gemide disko, casino, internet cafe , 4D Sinema ve kütüphane bulunmaktadır.
Çocuklar için çocuk kulübü ve çocuk havuzu vardır.
6.000 m2 Samsara Spa`da terapi havuzu, Türk hamamı, sauna, rahatlama ve dinlenme bölümleri, spor salonu, masaj odaları ve solarium bulunmaktadır.

Gemi Firması : Costa Cruises
Menşei : , ,
Para Birimi :
Yapım Yılı: 2012
Yolcu Sayısı : 3800
Mürettabat Sayısı : 1100
Kat Sayısı : 12
Ağırlığı : 112000 ton.
Uzunluğu : 290.00 m.
Genişliği : 32.00 m.
Hızı : 20 Km/h
Gemi Detaylı Bilgisi İçin Tıklayınız